Overstort van een balkon

Overstort balkon

Noodoverstorten, dakspuwer of nooduitlaten voeren het overtollige water van het balkon om verstopping bij (hevige) regenval te voorkomen. Het belang van een goede overstort of afvoer bij het balkon wordt vaak onderschat. Zonder geschikt overstort ontstaat al vlug wateroverlast. Dat kan heel wat schade aan je woning veroorzaken. Muren krijgen vaak een geïmpregneerde beschermlaag tegen waterinsijpeling. Wanneer je balkon niet over een overstort beschikt, zal deze impregnatielaag weinig of geen effect hebben. Vooral wanneer het overtollige water niet wordt afgevoerd en lange tijd blijft staan.

Er zijn enkele mogelijkheden om het water zoveel mogelijk van het balkon weg te houden. Dat kan eenvoudig met een opening in de vloer van uw balkon, waarlangs het water wegloopt. Dat is uiteraard alleen een goede oplossing wanneer er onder het balkon geen tweede balkon of een terras aanwezig is. In dit geval is het plaatsen van een afvoersysteem de beste oplossing.

Bekijk ook ons project in Prinsevinkepark (Archipelbuurt) waarbij we werkten aan een herenhuis uit 1890 en een compleet balkon in originele staat terugbrachten. 

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo