Restauratiewerk en onderhoud aan parketvloer in het Prinsevinkenpark

Prinsevinkenpark

Prinsevinkpark 29 in de Haagse Archipelbuurt is een half vrijstaand herenhuis dat gebouwd is rond 1890. Enkele jaren geleden heeft de eigenaar ons gevraagd de voorgevel op te knappen. In de jaren daarna hebben we het gehele pand onder handen genomen en gerestaureerd. Van de onderdorpel van de voordeur tot het zink op het dak.

Ornamenten nagemaakt

De balkons en ander houtwerk aan de buitenzijde verkeerden in slechte staat. Wij hebben rotte delen vervangen en onze timmerlieden hebben onderdelen nagemaakt. Zoals de spijlen van de balustrade en de versiering onder de glazen overkapping. Ook hebben zij ornamenten onder de dakrand gekopieerd die er precies zo uitzien als de oorspronkelijke uit 1890.

Schouw gerenoveerd

Aan de binnenzijde van het pand hebben we van de vloeren tot de plafonds alles schoongemaakt, hersteld en opnieuw in de verf gezet. Voor de monumentale marmeren schouw hebben we bijpassende ornamenten gevonden om de verdwenen oorspronkelijke ornamenten te vervangen. Daarnaast hebben we het parket geschuurd en gelakt.

eindresultaat van schilderwerk aan interieur van woning in het Prinsevinkenpark
eindresultaat van buitenschilderwerk aan gevelornamenten aan woning in het Prinsevinkenpark

Plafonds gerestaureerd

Het herstellen en in de oude staat terugbrengen van de plafonds is een kolfje naar onze hand. Net als het restaureren van de kroonlijsten. Liggen op onze rug op stellingen hebben we met gips en speciaal gereedschap beschadigde delen gerepareerd. Daarna hebben we de plafonds gewit en de muren geschilderd.

Balkon opgeknapt

Op de bovenste etage hebben we de openslaande deuren naar het balkon vernieuw en de onderdorpel vervangen. Ook hebben we met duurzaam hout de balkonvloer vernieuwd. Verder hebben we de balustrade opgeknapt en geschilderd en het zink op de aansluiting van dak en balkon vervangen.

binnenschilderwerk woonkamer prinsevinkenpark 29 binnenschilderwerk zolderetage prinsevinkenpark 29 hout rot reparatie prinsevinkenpark den haag parket onderhoud en renovatie prinsevinkenpark regenwaterafvoer balkon achterzijde prinsevinkenpark 29 restauratie balkon door houtrot prinsevinkenpark 29 restauratie regenwaterafvoer met ornamenten prinsevinkenpark resultaat binnenschilder erker prinsevinkenpark resultaat volledig gerestaureerd balkon prinsevinkenpark 29 schilderwerk aan buitengevel prinsevinkenpark den haag

Vraag een offerte aan

Terug naar projecten

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo