het aanleggen van een vloer ornament in een epoxyvloer

Gietvloer

Een epoxyvloer is een gietvloer. Deze vloeren zijn sterk, slijtvast en naadloos. Ze zijn twee keer harder dan betonnen vloeren. Oorspronkelijk zijn epoxyvloeren ontworpen voor de industrie in de jaren zestig, maar sinds tien jaar zijn interieurarchitecten de vloeren in toenemende mate gaan toepassen.

Voor- en nadelen epoxyvloer

Een epoxyvloer is in elke kleur te maken. Een epoxyvloer is naadloos en van een vloeistofdicht materiaal gemaakt, waardoor hij eenvoudig in onderhoud is. Epoxyvloeren hebben een robuuste uitstraling en nemen geen vuil op. Ze zijn daardoor gemakkelijk schoon te houden en zeer hygiënisch. Er zijn echter ook een aantal aandachtspunten. Doordat de vloer zo sterk, is kunnen door beweging of verzakking van de ondergrond scheuren ontstaan. Bovendien is de vloer wat gevoeliger voor verkleuring.

eindresultaat van een illustratie in een epoxyvloer
verschillende kleurstalen ten behoeve van een epoxyvloer

Polyurethaan

Wij adviserenteen epoxyvloer alleen als hoogglansvloer. In alle andere situaties is een gietvloer van polyurethaan beter omdat deze vloer elastischer en scheuroverbruggend is. Alexandria adviseert u graag in uw vloerkeuze. 

Een epoxyvloer is een gietvloer. Deze vloeren zijn sterk, slijtvast en naadloos.

Vraag een offerte aan

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo