Vochtwerende folie in duurzaam verbouwde hofjeswoning alexanderhofje archipelbuurt

Voorkom vocht in huis

Vocht in huis, dat wil je niet. Voor het voorkomen van vocht zijn soms eenvoudige maatregelen voldoende. Vocht veroorzaakt schimmel en condens. Het creëert een fijne omgeving voor zilvervisjes en pissebedden, het veroorzaakt vlekken op muren en plafond en maakt dat behang loslaat. Vocht kan ook allergieën en luchtwegaandoeningen verergeren. Met kleine ingrepen kun je vaak vochtoverlast tegengaan. Soms zijn ingrijpende maatregelen nodig.
Isoleren is een goede strategie om vochtproblemen te voorkomen. Met vloerisolatie voorkom je dat water in de kruipruimte omhoog komt. Een isolerende laag in de spouwmuur houdt vocht van buiten tegen. Isolerend glas houdt de kou tegen en voorkomt condensvorming.

Houd uw woning warm

Een goed geïsoleerde woning is comfortabeler en makkelijker warm te houden. En in een warme woning heb je minder last van vocht. Wij adviseren om uw woning in de winter ook ’s nachts op minimaal 15 graden te houden. Dat voorkomt dat vocht neerslaat op koudere delen, zoals de ramen.

vochtproblematiek door slechte isolatie
ventilatie kelder ligusterstraat

Ventileer: dat voorkomt vocht in huis

Goede isolatie houdt vocht buiten. Maar vocht dat eenmaal binnen is, kan er ook niet uit. Het is daarom nodig om goed te ventileren. Vooral in vochtige ruimtes, zoals de keuken en de badkamer. Bij koken op gas komt waterdamp vrij. Bij elektrisch of inductiekoken niet. Zet altijd een afzuiger aan als u kookt en laat die nog even aanstaan als u klaar bent met koken.

Verse lucht warmt sneller op

Bij ventileren komt vaak koude lucht naar binnen. Dat lijkt verspilling van energie, maar dat is het niet. De verse lucht is droger dan de afgevoerde lucht en daardoor sneller te verwarmen. Er zijn ook ventilatiesystemen die de warmte uit de afgevoerde lucht halen en die gebruiken om verse lucht voor te verwarmen.

Specialist in vochtbestrijding

U kunt zelf veel doen om vochtproblemen te voorkomen. Blijft u toch last houden van vocht, dan kunnen drastischer maatregelen nodig zijn. Bijvoorbeeld het aanleggen van een drain of het behandelen van muren tegen optrekkend vocht. Alexandria Garantie Aannemers is gespecialiseerd in het bestrijden van vochtproblemen. Wij komen graag bij u de situatie bekijken voor een advies op maat.

Meer weten over voorkomen van vocht in huis?

Neem contact op met Alexandria Garantie Aannemers in Den Haag. Wij kunnen de situatie bekijken en beoordelen hoe we uw vochtproblemen gaan oplossen.

Vraag een offerte aan

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo