Installatieruimte in de kelder

Energiezuinig comfort

Dit is deel 4.  Deel 1 van deze blog: Renovatieproject Belgisch Park. Deel 2 van deze blog: Voortgang renovatie Belgisch Park. Deel 3: Oud hout, nieuwe verf. Deel 5: Daglicht in de kelder Gentsestraat

Voor de installaties van de woning werkte Alexandria Garantie Aannemers samen met Ingenieursbureau voor warmte-, koel- en elektrotechniek J. van Toorenburg BV. In overleg met de opdrachtgever werden de wensen geïnventariseerd en de beste oplossingen om die wensen te vervullen. Voor de uitvoering is een samenwerking aangegaan met de firma P.H. Frauenfelder B.V.

Vraag een renovatie offerte aan

Warm water van de zon

Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst voor de warmwatervoorziening. In de kelder is een installatieruimte gemaakt voor de boiler, een cv-installatie en het balansventilatiesysteem. Het boilersysteem systeem staat indirect in verbinding met de cv-ketel en wordt voor het grootste gedeelte gevoed door zonnepanelen. De Nefit cv-installatie is speciaal voor dit huis ontworpen. Het balansventilatiesysteem zuigt vervuilde lucht uit de woning af en voert verse lucht aan met behoud van warmte. Voor een optimaal klimaat. De cv-ketel is voorbereid op het gebruik van een warmtepomp. In het begin was het plan om gebruik te maken van warmte-koudeopslag in de bodem, maar dat mocht niet van het Waterschap omdat de woning in waterwingebied ligt.

Extra badkamer met sauna in de kelder

Sauna in de kelder

In de kelder is naast de technische ruimte ook een badkamer, toilet en sauna gerealiseerd. De kelder ligt beneden straatniveau. Een pomp zorgt er daarom voor dat het afvalwater probleemloos op de riolering wordt geloosd. Om daglicht toe te laten hebben we aan de voor- en achterzijde van de woning zogeheten koekoeken gebouwd. De woning is van alle gemakken voorzien tegen een zo laag mogelijk energiegebruik.

Installatieruimte in de kelder

Vloerverwarming

De gehele woning is uitgerust met vloerverwarming. Dat is comfortabel en de verwarmingskosten zijn relatief laag. Zeker in combinatie met de optimale isolatie van de woning. Om het energieverbruik minimaal te houden zijn hoog isolerende voorzetwanden en plafonds toegepast. Voor de ramen is HR++ glas toegepast.

Paleisje

De woning is geüpgraded naar een energielabel A. Het is heel bijzonder om een woning uit 1910 die lang slecht is onderhouden, om te toveren tot een energiezuinig paleisje. Alle gemakken van vandaag, inclusief een lage energierekening, in de sfeer van weleer.

 • balans ventilatiesysteem

  Aanbrengen van balansventilatie

 • aanbrengen balansventilatie

  Balansventilatie geeft schonere lucht en minder warmteverlies

 • sauna en badkamer in de kelder.

  De sauna en badkamer in de kelder.

 • Aanleg vloerverwarming

  Aanleg vloerverwarming

 • Sleuven voor de vloerverwarming

  Sleuven in de vloer, gemaakt voor de vloerverwarming.

 • Vloerverwarmingleidingen vanuit de technische ruimte

  Vloerverwarmingsleidingen vanuit de technische ruimte

 • aanleg vloerverwarming

  Aanleg vloerverwarming

 • De kelder met vloerverwaming

  De kelder kreeg vloerverwaming

Vraag een renovatie offerte aan

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo