aanleg van een afwatering bij een achtergevel in het statenkwartier

Vocht is de vijand van uw vastgoed

Vocht is de meest voorkomende schade aan gebouwen, of het nu een nieuw of oud pand betreft. Vochtproblemen kunnen ontstaan door waterdamp of water. Vooral in ons natte kikkerlandje is vochtbestrijding een essentieel onderdeel van het onderhouden van uw woning. Vochtschade kan veroorzaakt worden door neerslag, grondvocht, lekkages of condensvorming. Vocht heeft een schadelijke werking op uw woning. Het draagt bij aan verrotting van hout en beton, veroorzaakt zwam en/of schimmels en stimuleert de groei van ongedierte. Vocht heeft ook een grote invloed op de gezondheid van mensen. Met name van mensen die last hebben van astma.

Maatregelen tegen vocht

Om vocht in uw woning te bestrijden zijn meerdere maatregelen nodig, aangezien er meerdere oorzaken kunnen zijn waardoor muren, plafonds en vloeren vocht doorlaten. Alexandria garantie aannemers biedt adequate oplossingen om optrekkend vocht in funderingen, muren en vloeren te bestrijden.

sloop van een vloer in een souterrain in verband met vochtbestrijding in duinoord den haag
onderhoud aan houtrot ontstaan door achterstallig schilderwerk

Houtrot herstel

Houtrot ontstaat bij een zeker vochtgehalte. Het vochtige Nederlandse klimaat is deels schuldig aan rottend hout. Daarnaast kunnen bouwkundige gebreken en achterstallig onderhoud een belangrijke reden voor houtrot zijn. Vaak is de houtrot al in een verder stadium dan wordt verwacht en doet u er goed aan een specialist in te schakelen. Het beste middel tegen houtrot is goed onderhoud. Zorg er door goed schilderwerk voor dat er geen vocht bij het hout kan komen en zorg ervoor dat deuren en ramen goed afsluiten. Tijdens de vrijblijvende werkopname die Alexandria Garantie Aannemers standaard doet, bestaat de kans dat onze specialist stuit op tekenen van houtrot. Mocht er sprake zijn van houtrot, dan kunnen wij ervoor zorgen dat het houtwerk wordt vervangen of hersteld met een speciaal hiervoor ontwikkelde methode. Indien we bij het schilderwerk tekenen van houtrot tegenkomen, zullen wij met u bespreken wat de beste oplossing is.

Vraag een offerte aan

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo