Oscar Hugo Loeschke geboren in Norderney

In 2020 is het honderd jaar geleden dat Oscar Hugo Loeschke werd beëdigd als scheepsmakelaar en een aannemingsbedrijf oprichtte. Vandaag staat het bedrijf onder leiding van Mark Alexandria Loeschke, de kleinzoon van Oscar, en diens partner Julia Schlemmer. En de vierde generatie loopt zich warm om het stokje over te nemen. Alexandria Garantie Aannemers en Meesterschilders is gespecialiseerd in restauratie, renovatie, verbouw en onderhoud van woningen. Oscar Hugo Loeschke werd geboren op het Duitse Waddeneiland Norderney. Hij zocht zijn heil in Nederland en belandde via Kampen in Amsterdam. In 1903 kreeg hij de Nederlandse nationaliteit. Hij was een aantal jaren zeeman en bracht het tot eerste stuurman en gezagvoerder op de grote vaart voor Van Nievelt Goudriaan & Co. Scheepvaartmaatschappij en Koninklijke Hollandsche Lloyd. Later werd hij makelaar in schepen en aannemer. In 1920 richtte hij zijn eigen bedrijf op.

Tweede generatie

Hugo Oskar Loeschke zag in 1912 het licht in Kampen. Kort daarna verhuisde het gezin Loeschke naar Amsterdam en later naar Scheveningen. Hugo trad in de voetsporen van zijn vader en werd net als hij beëdigd makelaar in schepen en onroerende goederen. Hij sloot zich aan bij de Nederlandse Bond voor Makelaars in Onroerende Goederen (NBM), die later opging in de NVM. Hij verhuisde van Scheveningen naar Voorburg. Daar werd in 1962 Mark Ronald Alexandria Loeschke geboren.

Diploma NFM Hugo Oscar Loeschke
Loeschke en zonen makelaardij

Liefde voor aannemerij

Voor Mark Alexandria Loeschke was al snel duidelijk dat zijn liefde meer bij de aannemerij lag dan bij de makelaardij. Hij behaalde alle noodzakelijke makelaarsdiploma’s en volgde een opleiding in verzekeringen. Maar hij voltooide ook een schildersopleiding en ging naar het hbo om bouwkunde te studeren en de 2-jarige cursus bouwpathologie. In 1991 besloot hij zijn hart te volgen en volledig te focussen op de aannemerij en de restauratie van oude en monumentale panden. Sindsdien heeft hij een reputatie opgebouwd als expert in restauratie, renovatie, verbouw en onderhoud van statige panden uit de 18e en 19e eeuw.

Vierde generatie

Mark Alexandria Loeschke trouwde en kreeg drie kinderen: Lesley (1991), Sonny (1994) en Lizzy (1996). Lesley en Sonny studeren bouwkunde en werken mee in het familiebedrijf. Lizzy heeft gekozen voor de zorgsector, maar ook zij helpt af en toe mee. Ze verzorgt de social media voor het bedrijf. In 2006 ontmoette Mark Alexandria Loeschke in Zwitserland zijn tweede vrouw, Julia Schlemmer. Zij studeerde bouwkunde en kwam in 2007 naar Nederland om samen met Mark het bedrijf uit te bouwen tot het succes dat het nu is. Samen zetten ze een nieuw schildersbedrijf op, Parkstaete. Dit bedrijf speelt in op de vraag naar exclusief schilderwerk zoals houtimitaties en marmertechnieken. Bij het bedrijf werken uitsluitend meester-schilders. Julia is directeur van het bedrijf, Mark is bouwkundig adviseur.

Klaar voor de volgende eeuw

Alexandria Garantie Aannemers en Meesterschilders kwam mede dankzij het vakmanschap en bewezen topkwaliteit goed door de economische crisis heen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich ook toegelegd op ecologisch verbouwen en renoveren met minimale belasting voor het milieu. Anno 2020 staat er een bedrijf met een uitstekende reputatie, ervaren en betrokken vaklieden en de blik op de toekomst. Klaar voor de volgende eeuw. Ecologisch.

Loeschke en zonen makelaardij
Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo