Renovatie van authentiek monumentaal balkon

In de Haagse Archipelbuurt mocht Alexandria Garantie Aannemers een balkon renoveren van een monumentale woning uit de 19e eeuw. Het oude balkon was door achterstallig onderhoud aan vervanging toe. Bij de vorige renovatie van het balkon is er een eenvoudige vervanging gemaakt van het balkonhek. Ook de omtimmering van het oude balkon was strak en eenvoudig. Het nieuwe balkon is ontworpen in een stijl passend bij een woning uit 1880.

Balkon-afwatering en overstort verbetering

De zinken bak waar het balkonhek op stond was ondiep en had een nauwe afwatering van hemelwater. Dit zorgde voor wateroverlast bij een hevige regenbui. Door deze bak te vervangen met een diepere versie is er meer opvangcapaciteit voor de afvoer van hemelwater mede ook door de grotere zinken regenpijp en een authentieke overstort.

Vraag een balkonrenovatie offerte aan

Voorbereiding renovatie 

Na het slopen en afvoeren van het oude balkonhek wordt ook de zinken balkon-bekleding verwijderd en afgevoerd. Eerst wordt het stalen framewerk gereinigd en geconserveerd met een daarvoor bestemd product tegen verdere oxidatie. Uiteraard wordt ook gekeken of het stalen framewerk niet lokaal is gedeformeerd of aangetast door roest. Indien nodig kan dit vervangen worden, maar dat was in dit geval gelukkig nog niet nodig. 

De nieuwe zinken balkonbak komt op diverse plekken in aanraking met oudere materialen zoals hout en steen. Deze materialen moeten beschermd worden tegen vocht en temperatuurverschillen. Weersinvloeden kunnen bij slechte montage zorgen voor schade en lekkage.

Voorkomen lekkage en schade

Om weersinvloeden aan hout en steen rondom het gerestaureerde balkon te voorkomen zijn er op bepalende plekken loodstroken/slabben in de gevel aangebracht. Een aantal  gescheurde bakstenen is vervangen door deze tandsgewijs mechanisch uit te hakken. De ondergrond is daarna schoongemaakt en gespoeld. Hierna zijn de ontstane ruimtes ingeboet met een steen van gelijk formaat en kleur en gevoegd als bestaand.

Het nieuw gerestaureerde balkon is in de werkplaats voorbereid van hoogwaardig hout en is in de grondverf aangeleverd. Na de montage en afwerking wordt dit authentieke balkon met een hoogwaardig verfsysteem afgewerkt en is de renovatie gereed.

01 Batjanstraat 32 toestand balkonhek voor renovatie 02 Batjanstraat 32 toestand balkonhek voor renovatie detail 03 Batjanstraat 32 toestand balkonhek voor renovatie detail 2 04 Batjanstraat 32 toestand zinkwerk voor renovatie 05 Batjanstraat 32 toestand staalconstructie voor renovatie 06 Batjanstraat 32 toestand staalconstructie voor renovatie 2 07 Batjanstraat 32 renovatie van gevellijst 08 Batjanstraat 32 renovatie van lijstwerk balkon ombouw 09 Batjanstraat 32 renovatie van zinkwerk van balkonbak 10 Batjanstraat 32 aanhelen van gevel bij renovatie balkonhek 11 Batjanstraat 32 loodslab renovatie balkonhek 12 Batjanstraat 32 verwijderen oude verflaag ornament bij renovatie balkonhek 13 Batjanstraat 32 verwijderen oude verflaag ornament bij renovatie balkonhek 2 14 Batjanstraat 32 schilderwerk bij renovatie balkonhek 1 15 Batjanstraat 32 schilderwerk bij renovatie balkonhek 2 16 Batjanstraat 32 eindresultaat van renovatie balkonhek

Vraag een offerte aan

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo