Marmeren vloer

geheel vernieuwde badkamer met marmeren vloertegels in de archipelbuurt

Betaalbare luxe

Marmer is natuurlijk kalksteen dat onder invloed van druk en temperatuur is gekristalliseerd tot een fijnkorrelig en sterk kalkgesteente. Daardoor is elke marmerplaat uniek, zelfs als hij gevormd is uit dezelfde marmerlaag. Marmer wordt onder andere in Italië, Griekenland en Turkije gewonnen. Het wordt al eeuwen geassocieerd met luxe, denk aan toepassingen in kastelen, paleizen en kerken. Er wordt over het algemeen aangenomen dat een marmeren vloer een dure grap is, maar het tegendeel is waar.

Gebruik

Marmeren vloeren kunnen zowel in als buiten uw huis worden aangebracht. Marmeren vloeren zijn geschikt voor normale gebruiksbelastingen. Hoe intensiever de marmeren vloer wordt gebruikt en hoe minder onderhoud wordt verricht, hoe matter de vloer wordt gepolijst. Een marmeren vloer met hoogglans past weer beter bij een lagere gebruiksintensiteit waarbij hij regelmatig wordt onderhouden. Marmeren vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming, omdat ze gemakkelijk warmte opnemen en die langzaam afgeven. Alexandria Garantie Aannemers helpt u graag bij het kiezen van een marmersoort en afwerking die geschikt is voor uw gebruiksdoeleinden. Daarnaast leggen we de vloer voor u in de patronen die u wenst.

renovatie van marmeren vloer in de entreehal van een woning aan de Riouwstraat archipelbuurt
vloer mozaïek in een nieuw aangelegde marmeren vloer

Onderhoud

Als een marmeren vloer in goede staat is, is hij een lust voor het oog. Maar vooral bij marmeren vloeren in hoogglans is de kans dat krasjes en vlekken ontstaan groot. Daarom is het belangrijk om de marmeren vloer regelmatig te verzorgen. Na jarenlang intensief gebruik kunt u de vloer ook laten opfrissen. Deze beurt bestaat uit het polijsten van de vloer en/of het eventueel laten kristalliseren van de vloer. Bij kristallisatie wordt op de oppervlakte van de vloer een filmlaag aangebracht (door middel van chemische reacties) waardoor de oppervlakte van het marmer minder verontreiniging tot zich neemt. Alexandria Garantie Aannemers behandelt uw matglans of hoogglans marmeren vloer en brengt hem terug in de oorspronkelijke staat. Heeft u vragen over marmeren vloeren of de juiste vloerkeuze van uw woning? Neem dan contact met ons op voor advies.

Er wordt aangenomen dat een marmeren vloer duur is, maar het tegendeel is waar.

Vraag een offerte aan

Onderstaande check dient als spambescherming. Volg de aanwijzingen.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo