Woning aan de Kerkhoflaan 8 in de originele staat rond 1890

Vochtproblematiek in de fundering van een statig pand

Vochtproblematiek komt veelvuldig in het Prinsevinkenpark en de Archipelbuurt, doordat de aftakkingen van de Haagse Beek zich daar op bepaalde locaties bevinden onder de funderingen. Alexandria: “Eigenlijk was het echte probleem los zittende bakstenen na het verwijderen van een aanbouw, optrekkend vocht en een verrotte houten onderdorpel. De aanbouw was verdwenen en de rest van de gevel is onvoldoende bouwkundig achter gelaten. Op de begane grond bevonden zich twee stolp deuren (balkondeuren) met een onderdorpel die niet naar buiten maar naar was binnen gericht. Het vochttransport bij wind en regen sloeg hierdoor naar binnen. Verder bleek ook, uit nader onderzoek, dat de oude uitbouw ondeskundig was gesloopt met als consequentie loszittende stenen die vocht doorlieten.

Verkeerde keuze van materialen zorgt voor problemen

Ook waren er verfproducten aangebracht die hiervoor niet geschikt waren. Feit is dat er geen goede bouwkundige aanpassingen zijn aangebracht na de sloop waardoor de weersinvloeden steeds meer vat kregen op het geheel.” Vaste partner Sigma adviseerde hen in de keuze voor de juiste stuc en verf producten, Alexandria: “Maar eerst hebben we het geheel gestript en de fundering tegen optrekkend vocht afgedicht door een injectie-methode. Is er een rondom de gevel een natuurlijke drain aangelegd, waardoor het water nu beter weg kan. Als afronding hebben wij de fundering aan de buitenzijde met drie lagen afdichting optimaal beschermd.

Kerkhoflaan vochtproblematiek door onjuist verwijderen van verouderde aanbouw
Kerkhoflaan vochtproblematiek 01

Typische problemen aan woningen in wijken van rond 1900

Het is echt een project geworden waar wij als Garantie aannemers trots op zijn, nadat vele bedrijven voor ons zonder succes voor zijn gegaan.” Alexandria Garantie Aannemers & Schilders is een specialist in Haagse woningen van 100 jaar en ouder. In de wijken Duinoord, Statenkwartier, Willemspark en Archipelbuurt werken wij dagelijks aan vochtproblematiek. Mocht u zaken herkennen of heeft u soortgelijke vochtproblemen aan uw woning neem dan contact met ons op.

Vraag een offerte aan

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo