Aan een dubbel bovenhuis uit 1932 in het Belgisch Park was sinds de jaren 60 niets meer gedaan

Een prachtige, energiezuinige woning

This article in English.
Aan een dubbel bovenhuis uit 1932 in het Belgisch Park (Scheveningen) was sinds de jaren 60 niets meer gedaan. Alexandria Garantie Aannemers verbouwde en restaureerde de twee verdiepingen tot een prachtige woning met energielabel A. De entree met hal en terrazzovloer en de trappen naar de eerste en tweede verdieping zijn gerestaureerd met originele details in de sfeer van weleer. In opdracht en overleg met Haag Architect is de gehele woning gestript en opnieuw ingedeeld en opgebouwd om te voldoen aan de woonwensen van deze tijd. Muren werden verplaatst, betimmeringen werden verwijderd en staal werd aangebracht. Drie containers vol hout werden afgevoerd. Bij de werkzaamheden hield Alexandria zoveel mogelijk rekening met de buurman op de begane grond. Daar is een studiehuis gevestigd. Werk dat veel overlast veroorzaakt, werd gedaan voordat het studiehuis open ging.

Openslaande deuren

De entree naar de woonkamer is volledig aangepast. Elegante openslaande paneeldeuren met geslepen glas leiden naar de lichte L-vormige woon- en eetkamer met hardstenen open haard. In de bovenlichten zijn de originele glas-in-loodramen teruggebracht. De gehele eerste verdieping heeft een hoogwaardige pvc-vloer. Onder de vloer is een door Alexandria ontwikkelde dempende laag aangebracht om geluidshinder en contactgeluid voor de onderburen te minimaliseren. Het kleine keukentje is vervangen door een ruime en volledig ingerichte halfopen keuken, voorzien van moderne apparatuur, zoals Quooker, vaatwasser, oven, koel-/vriescombinatie en inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkap. Aan de achterzijde is de schuifpui naar het vergrote terras op het noordwesten. De hele woning is voorzien van HR++-glas.

de gehele woning is gestript en opnieuw ingedeeld en opgebouwd
Aannemers verbouwde en restaureerde de twee verdiepingen tot een prachtige woning met energielabel A

Vloerverwarming en dakkapel

Op de tweede verdieping is een luxe Villeroy & Boch badkamer aangelegd met ligbad, inloopdouche, wasmeubel en designradiator. De badkamer heeft elektrische vloerverwarming. Om ruimte te besparen zijn de slaapkamers (2 aan de straatzijde en 1 aan de achterzijde) met droge vloerverwarming aangelegd. Aan de achterzijde is een gigantische dakkapel gemaakt met een enorme ruimtewinst als resultaat. De knieschotten zijn omgetoverd tot luxe opbergruimte. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een klein balkon. Centraal op de overloop is een berging gemaakt voor wasmachine en droger. De slaapkamers zijn voorzien van airconditioning. Een vlizotrap geeft toegang tot de vliering. Hier is de technische ruimte gemaakt voor de Hr-ketel (voorbereid voor een warmtepomp), het mechanisch ventilatiesysteem en airco.

Energielabel A

Een belangrijk aandachtspunt bij de renovatie was het energiegebruik. Het streven was energielabel A en dat is ook gelukt. Het belangrijkste instrument hierbij was de isolatie (zoals HR++-glas en isolatie van vloeren en wanden) en het gebruik van energiezuinige apparatuur. Het plaatsen van zonnepanelen aan de zonzijde was niet mogelijk vanwege op dat moment geldende gemeentelijke voorschriften. Het kleurenplan en het schilderwerk zijn verzorgd door Parkstaete Schilderwerken, het zusterbedrijf van Alexandria Garantie Aannemers. Hierbij zijn hoogwaardige lakken gebruikt van Farrow & Ball en Sikkens. De bouwkundige berekeningen en uitvoering zijn gedaan door Alexandria Garantie Aannemers zelf. Bij het realiseren van energielabel A heeft het bedrijf zich laten adviseren door een extern adviesbureau.

Aantrekkelijke huurwoning

Na de vakkundige renovatie is de bovenwoning getransformeerd tot een schitterende woonruimte, van alle gemakken voorzien. Op loopafstand van het strand en de duinen, vlakbij openbaar vervoer en te midden van de winkels aan de Stevinstraat en Gentsestraat. Een project waar de eigenaar zeer content mee is.

 • buitenkant

  Voorgevel van de woning

 • slopen van de zolder

  Slopen van de muren en badkamer.

 • jaren'70 blauw in de badkamer

  Afscheid nemen van jaren '70 blauw in de badkamer

 • oude keuken

  De oude keuken met geiser

 • woonkamer oude indeling

  Oude indeling van de woonkamer, er wordt een open keuken, linksachter, gebouwd.

 • muren verplaatst

  Nieuwe muren voor de herindeling. Oude muren er uit!

 • oude toilet

  Oude toilet wordt geheel verwijderd

 • oude zolder

  De oude zolder werd helemaal leeggehaald.

 • Zolder gestript

  De zolder helemaal leeg. Nu eerst isoleren.

 • oude balkon

  Het oude balkon

 • deurposten plaatsen

  Deurposten voor doorgang naar de hal. De muur rechts moet ook nog weg.

 • Vloerisolatie

  Onderlaag aangebracht t.b.v. vloerverwarming.

 • De badkamer is betegeld

  Betegeling badkamer in volle gang.

 • Woonkamer met nieuwe openhaard.

  Woonkamer met nieuwe openhaard en open keuken.

 • open keuken

  Waar eerst een muur was, is nu de open keuken.

 • woonkamer en hal

  Doorgang naar de hal.

 • Woonkamer

  Nieuwe inrichting woonkamer met open keuken.

 • Achtergevel met nieuwe kozijnen

  De achtergevel met nieuwe kozijnen

 • achtergevel gerenoveerd

  De nieuwe achtergevel met nieuw balkonhek

Vraag een offerte aan

Terug naar projecten

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo