Eindresultaat van complete renovatie in Belgisch Park

De sfeer van weleer met het comfort van vandaag

Alexandria Garantie Aannemers is een allround bouwbedrijf gespecialiseerd in de renovatie van statige panden. Het werk aan de benedenwoning van het pand aan de Gentsestraat in Den Haag is een showcase van het vakmanschap dat het bedrijf in huis heeft. De woning uit begin 20e eeuw was slecht onderhouden en energetisch ‘zo lek als een mandje’. Alexandria Garantie Aannemers transformeerde de woning tot een luxe, comfortabele en ruime woning.

De kelder van de woning is omgetoverd tot een souterrain met 3 ruime (slaap)kamers, een sauna, een badkamer en toilet en een technische ruimte. De vloer van de voormalige kelder is 1,8 meter uitgediept en de nieuwe vloer is voorzien van vloerverwarming. Aan de tuinkant is een pui met deur gemaakt. Die toegang geeft toegang tot een betonnen bak en een trap met houten treden die naar de tuin leidt.

Koekoeken

Aan de achterzijde heeft de woning over de gehele breedte zogeheten koekoeken gekregen. Die zorgen ervoor dat er voldoende daglicht naar binnen komt. Ook aan de straatkant is een koekoek aangebracht. In de technische ruimte bevinden zich het boilersysteem met zonnepanelen op het dak, het ventilatiesysteem en een custom-made cv-ketel voorbereid op uitbreiding met een warmtepomp.

Terrazzovloer

De bel-etage is van onder tot boven aangepakt. De betonnen vloer in de hal, gang en keuken is vernieuwd en afgewerkt met een terrazzovloer. De balken onder de houten vloer in de woonvertrekken zijn verstevigd en de vloer is voorzien van vloerverwarming en een isolerende laag. De vloeren zijn afgewerkt met strokenparket in visgraatmotief. Deuren, kozijnen en andere houten onderdelen zijn waar nodig vervangen.

Lambrisering en kroonlijsten

De muren zijn behandeld tegen optrekkend vocht en vochtdoorslag en er zijn spouwmuren gecreëerd om de isolatiewaarde te vergroten. Aan de binnenzijde zijn lambrisering en kroonlijsten aangebracht. De kamers hebben open haarden gekregen met een marmeren schouw. Het glas in lood van vroeger is hersteld, maar nu wel ingepakt in HR++-glas.

Eindresultaat complete renovatie Gentsestraat Scheveningen
Geheel gerestaureerde originele kast

Zwevende plafonds

De woning bevindt zich onder 2 bovenwoningen. Om geluidsoverlast te beperken en voor warmte-isolatie zijn zwevende plafonds aangebracht. Vóór de renovatie heeft Alexandria Garantie Aannemers foto’s gemaakt van de oorspronkelijke plafonds. Aan de hand van deze foto’s zijn replica’s gemaakt van perklijsten en ornamenten, zodat de plafonds dezelfde uitstraling hebben als meer dan 100 jaar geleden, toen de woning werd opgeleverd.

Schitterend schilderwerk

Al het binnenschilderwerk is uitgevoerd met watergedragen verf. Buitenwerk is deels alkydharsverf en deels lijnolieverf gebruikt. Het houtwerk dat is blijven zitten, kreeg een speciale behandeling. Vooral oude lijnolieverf kan zich hevig verzetten tegen verwijdering. Het oude hout is grondig geschuurd en geplamuurd, zodat het perfect glad was. Daarna is het afgelakt, voor een deel in spuitkwaliteit.

Energiezuinig en duurzaam

Bij de renovatie is veel aandacht geweest voor duurzaamheid. Na de renovatie is de woning klaar voor energielabel A. Dit komt onder meer door het gebruik van materialen met een hoge isolatiewaarde, HR++-glas, vloerverwarming en zonnepanelen. Met de transformatie heeft Alexandria Garantie Aannemer een meer dan 100 jaar oude woning omgebouwd tot een paleisje van alle gemakken voorzien. De sfeer van weleer met het comfort van vandaag.

Dit is een samenvatting van de blog. Deel 1 van deze blog: Renovatieproject Belgisch Park. Deel 2 van deze blog: Voortgang renovatie Belgisch Park. Deel 3: Oud hout, nieuwe verf. Deel 4: De technische Installatie. Deel 5: Daglicht in de kelder Gentsestraat

  

 

Vraag een offerte aan

Terug naar projecten

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo