Isolatieglas in een nieuw geplaatst kozijn

Monumentaal Isolatieglas: meer wooncomfort en minder energiekosten

Wij bezoeken regelmatig klanten om de staat van hun monumentale woning op te nemen om een advies en offerte uit te brengen. Bijvoorbeeld wanneer ze de buitenboel willen laten schilderen of het voegwerk laten vernieuwen. Zeker bij oudere  woningen adviseer ik woningeigenaren om ook na te denken over vervanging van glas in deuren en ramen. Bij monumentale woningen  komt daar de uitdaging van de 'monumentale uitstraling" bij. Het oude enkele glas heeft een oneffen structuur en die moet worden behouden! Hiervoor maken we gebruik van zogenaamd monumentglas of monumentaal isolatieglas. Bij het plaatsen hiervan gaan de energiekosten omlaag en het wooncomfort omhoog. Vaak is ook bij oudere woningen een deel van de ramen wel een keer vervangen door dubbel glas. Maar lange tijd was het gebruik om alleen vaste ramen te voorzien van isolatieglas. Deuren en openslaande ramen werden overgeslagen. Is dat in uw woning het geval? Dan is nu wellicht een goed moment om eens goed naar de deuren en ramen met glas in uw woning tekijken.

Levensduur dubbel glas

Het kan zijn dat u lang geleden al eens schilders hebt laten komen om dubbel glas te plaatsen. Maar wist u dat dubbel glas geen oneindige levensduur heeft? Na circa 20 jaar is de kans groot dat het gaat lekken en dat de isolerende eigenschappen verminderen. Bovendien heeft het HR+++-glas dat we tegenwoordig leveren, een hogere isolatiewaarde dan het glas van vroeger.

Lagere stookkosten zijn ook goed voor het milieu

Isolatieglas biedt u veel voordelen. Om te beginnen bespaart u op de energiekosten en draagt u bij aan een lagere uitstoot van CO2. Dat is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Overweegt u om uw woning gasvrij te maken of zelfs energieneutraal? Dan kunt u isolatieglas combineren met zonnepanelen of een warmtepomp.

U woont prettiger

Dankzij isolatieglas heeft u minder energie nodig om uw woning of monument te verwarmen of, in de zomer, te koelen. Uw woning krijgt een beter energielabel en stijgt daarmee in waarde. Maar misschien nog wel belangrijker is dat isolerend glas het wooncomfort verhoogt. U woont gewoon prettiger. U kunt de woning gelijkmatiger verwarmen en de ramen beslaan niet meer. Ook heeft u minder last van geluiden van buiten.

Soorten isolatieglas naar wens

Wij kunnen isolatieglas leveren in diverse varianten ook bijvoorbeeld extra geluidwerend glas, voor als u dicht bij een drukke weg woont. Of gelaagd en gehard glas dat u extra bescherming biedt tegen inbrekers. Ramen op het zuiden? Daarvoor hebben we zonwerend isolatieglas.

Meer weten over isolatieglas? 

Wilt u meer weten over isolerend glas en de voordelen die het u kan bieden? Wij komen graag een keer bij u langs voor een vrijblijvend advies.

Isolatieglas werkt besparend en verbetert de woonbeleving

Vraag een offerte aan

Bouwend Nederland logo AF Onderhoud nl garantie logo VCA logo Fiabci logo SBB logo VVE logo
Energielabel logo Eigenhuis logo Monumenten NL logo Milieu centraal NL logo FSC logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven logo